Kuchnia azjatycka: przepisy na dania z różnych regionów.
Naturalne rośliny są przede wszystkim kluczowym składnikiem wielu medykamentów. Część z nich jest też z powodzeniem stosowana w rozmaitych kuchniach świata. To jest kluczowy podział, któremu podlegają zioła. Skupiamy się zwłaszcza na ich zastosowaniu. Oczywiście, jesteśmy w stanie je też sklasyfikować pod kątem przydatności do spożycia lub okresu, w którym dojrzewają, są zbierane i przetwarzane. Spotykamy wobec tego zioła zdrowotne i trujące oraz takie, jakie zbierane są latem, jesienią, zimą lub ewentualnie wiosną – więcej na domenie ANCHOR. Zioła posiadają też nadzwyczaj zróżnicowaną formę, która niejednokrotnie przybiera postać krzewu, drzewa, kwiatów a nawet grzybów. Prócz powyższych przeznaczeń, zioła są również komponentami olejków eterycznych, które bez zarzutu sprawdzają się w dziedzinie aromaterapii. Każdy, kto zdecyduje się na samodzielne zbieranie ziół bądź na ich hodowlę w przydomowym ogródku, powinien całkowicie zapoznać się z ich właściwościami oraz sposobami uprawy. To warunek konieczny do uzyskania optymalnych korzyści z ich wykorzystywania na co dzień.
1. Kontynuuj
2. Znajdź więcej